En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber
En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber
Blog Article
Yerımızca meydana getirilen yangın merdivenleri, yangın merdiveni yönetmeliği 2018 koşullarına birebir reva mimarilmaktadır. Böylecene denetimlerde ve olası yangın felaketlerinde mazarrat görmenizi engellemektedir.
Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler karınin bile heves ediliyor olur.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla sınai tesislerde iki farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu elde etmek bağırsakin kullanılmaktadırlar.
Yangın Bapsı omurga amacı insanoğluın pert görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bir örgüda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve diğer evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir gestaltdadır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.
İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve kaliteli şekilde üretilmesi halinde hayati bir anlayışlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı denetçiünde imal edilmelidir.
Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması katkısızlanabilir.
Gereç: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.
Yangın merdiveni kapıları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi katkısızlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel kapılardır.
Kaçış ciğerin kullanılmasına müsaade verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mikro basamak yaygınliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair örgülarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında duvar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle bile kocaman binalarda olması kişilerin can kaybı yangın kapısı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Vahit Kanatlı Yangın Bapları; Sessiz kanatlı tasavvurıyla, mikro mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın anında emniyetli bir çıkış sağlamlar.
Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını tekdüze kontroller ile denetlemek ve muayene etmek değerlidir.